Mercedes-Benz

Hedin Automotive Gent NV.
Graag tot uw dienst.

Hoe het allemaal begon...
Mercedes-Benz Gent

Mercedes-Benz is sedert 1971 in het Gentse aanwezig onder de naam IMA Gent. De concessie bevindt zich op dat moment nog op de Brusselsesteenweg in Ledeberg.

In 1986 beslist Mercedes-Benz om in het Gentse havengebied een nieuwe vestiging neer te zetten. In het nieuwe gebouwencomplex worden de 3 activiteiten (personenwagens, monovolumes en bestelwagens & autocars) ondergebracht. Alle middelen worden ingezet om op de nieuwe site aan de Afrikalaan een perfecte service voor verkoop en naverkoop te garanderen.

Ondertussen is Hedin Automotive Gent NV al twee keer van eigenaar veranderd.
In 1994 besloot Mercedes-Benz om de vestiging over te laten aan een zelfstandige concessiehouder. Op dat moment wordt Mercedes-Benz Gent o.l.v. de familie Van Renterghem omgedoopt tot ATC Gent (Auto en Truck Center Gent). Zes jaar later, in april 2000 en in het kader van de ontwikkeling van haar eigen 'retail'-activiteiten, komt ATC Gent terug in de groep als filiaal van het toenmalige DaimlerChrysler Belgium Luxembourg NV en krijgt het de naam Mercedes-Benz Gent NV.

In januari 2003 wordt langs de Kortrijksesteenweg te Sint-Martens-Latem een moderne en oogstrelende concessie voor personenwagens officieel geopend.

En sinds november 2011 is er ook een verkooppunt in Eeklo. Deze gloednieuwe showroom is gevestigd op de Gentsesteenweg 78. Hedin Automotive Gent NV is er vertegenwoordigd door een verkoper,
dhr. Kris Verhavert, die instaat voor de verkoop van Mercedes-Benz personenwagens en transporters en van Nearly New Car personenwagens.

Hedin Automotive Gent NV staat momenteel o.l.v. dhr. Marc Depreitere en telt een 100-tal medewerkers, verdeeld over de 3 vestigingen.